På svenska In English Auf Deutsch

Ge pulkan 100 år till.

Utan att slå oss för bröstet vill vi påstå att vi kan göra underverk med din gamla pulka. Kanske vill du börja använda den igen, eller ge den vidare till dina barn eller barnbarn? Låt oss då vårda den en stund. 

Ett vanligt problem är att kapellet är slitet eller har fått en reva. Ett annat är att den mittersta trämeden under pulkan är sliten (förr monterades inget mässingbelag på den mittersta meden). Eller så har det bildats sprickor i bottendelens plywood, på grund av att pulkan inte har tjärats eller att den har stått ute i solen hela sommaren. Allt detta kan vi göra något åt – utan att det behöver bli så dyrt.

Många Segebadenpulkor har en lång historia och högt affektionsvärde. Kanske har två eller tre generationer sovit i pulkan under familjens skidturer. En sådan skatt är värd att vårda och låta leva vidare i flera generationer till.

Antingen kan du beställa ett nytt kapell eller reserv­delar och fixa pulkan själv – eller så skickar du hit den och låter oss föreslå lämpliga åtgärder. Kontakta oss för tips och råd gällande din pulka.